søndag, oktober 19, 2008

Alfabetet - Step On



Helgen har vært fylt med en salig blanding av 1. life og Second Life. Moldeklev blogger om en av de nyttige utfluktene som fant sted mellom slagene med objekter og script. Jeg har laget mitt første pedagogiske verktøy: Et alfabet hvor man kan spasere over bokstavene mens de leses - av meg.

Videoen kan jo synes som bare lek og morro, og det er det - i tillegg trening av digital kompetanse. Utgangspunktet for filmen var å lage en kort snurt med presentasjon av alfabetet, men som det pleier å bli, så ballet det på seg denne gangen også. Musikken inspirerte til å legge inn noen klipp fra søndagens ISTE Tour. Annenhver søndag tar mine venner Esme og Janita de som ønsker på en rundtur til spennende steder. Denne ganger var det forskjellig Universiteter som stod for tur.



Alfabetet - Step On ble laget ved at jeg tilførte lydfiler som ble importert (må være wav-filer 44100, 16 bit)og lagt ved et script (Step On) - begge plasseres i Content-fanen på Objectet. Til sammen ble 63 objecter tilsatt textures og 29 av disse også lydfiler go script. Deretter ble de satt sammen til ett object - som man kan gå på. En del arbeid for en newbie ...

Det er brukt mange verktøy i prosessen: Audacity - lydopptak, Switch - filkonverter, Camtasia - filming, og jeg satte opp en SkyBox 600 meter over kontoret - greit som et sted for å bygge. Underveis fikk jeg problemer med lydinnstillinger, noe som tok mange unødvendige minutter. Problemet var - ikke overraskende kanskje - Vista'n som ikke samarbeidet med Camtasia for opptak av høytalers lyd. Løsningen på problemet fant jeg til slutt her: http://is.gd/4mjX - se: Danielrpar 09-20-2007, 02:13 AM

Kort oppsumert helg: Mye morro, mye problemer, mye læring - og en rygg som er ute av drift ... men det er annen historie. Skulle hatt litt av Kita's magi på den ja - sukk. c",)