onsdag, mai 28, 2008

Dipity


Jipity Dipity Doo! Takk til Jørn som tipset om Dipity i forrige innlegg. Etter en rask titt - igjen - så kan jeg være enig i at denne er enklere. Den har også en hel del muligheter når det gjelder å legge til informasjon: bilde, lenke, film, og kart. Man kan også legge inn feed fra f.eks. blogg, og på den måten få en loggføring over bloggposter i en litt annen versjon. Man har fire faner for valg av visning:


Eks. på List View


Flip Book



Map View



Om det er noe jeg skulle ønske meg i dette verktøyet, så må det være mulighet for å kunne forandre på tekststørrelse, bakgrunnsfarge og skrifttypen. Tallene på tidslinjen synes jeg blir for små, så tekststørrelse er det største savnet. Ellers så må jo jeg si at Dipity langt på vei møter mine behov, og embed funksjonen her er mer Web 2.0 tilpasset med mulighet for integrering på blogg. Det skal være enkelt! Man kan velge mellom to embed-koder, og jeg er vel ikke helt fornøyd med noen av dem. Den ene pga. visningen (som når jeg prøvde var litt trøblete) Her er den andre:



Foruten at den er svært undervisningsvennlig med sine muligheter for film, kart og lenker til annet relevant knyttet til hendelser, så vil jeg tro at denne kan være en fin feriedagbok. Men hvor i all verden skal man dra? c",)

Takk til Jørn :)