tirsdag, mars 03, 2009

Auschwitz 2008 - Nicolai FonnTjøme ungdomsskole drar hvert år på tur til Polen med elevene. En av mine elever - Nicolai Fonn - har laget et bidrag til skolens årlige utstilling som er en del av etterarbeidet. På utstillingen satte vi opp en projector på et grupperom, og pyntet tavlen med ord vi knytter til folkemordet. Ordene ble skrevet med fargekritt, og vi hadde lys på tavlebrettet, og lys på langbord foran projector. Riktig fint ble det, når denne presentasjonen gikk i loop.

Det er mye arbeid som ligger bak dette produktet, som er laget i Moviemaker. Det ble av guider på turen oppfordret til å ta bilder av de forskjellige objekter og bilder, og å puplisere dette, slik at vi hele tiden minnes dem som uretten led, aldri glemmer, eller lar noe slikt få skje i igjen. Dette er Nicolais bidrag i kampen mot det onde.

Stå på Nicolai - bra jobba!

4 kommentarer:

Ellen Propellen sa...

Hei Nicolai,

denne synes jeg var riktig fin. Jeg ble spesielt imponert over bildekvaliteten, og klippingen. Ok, jeg utdyper: jeg synes klippene var passe lange slik at jeg både fikk tid til å tenke litt utover informasjonen du ga på infoblokkene, samt å se godt på bildene.

Videre var infoblokkene av fin størrelse - du fikk med deg vesentlig informasjon samtidig som de var lette nok til å lese. Du har også fått til god sammenheng mellom bilder og tekst, noe som er vanskeligere enn man kanskje skulle tro.

Flott bidrag!

Inger Hilde sa...

Nicolai,

dette var veldig bra. Det var en rolig og fin presentasjon, som ga meg muligheten til ettertanke. Siden den ligger på Youtube, håper jeg det er ok at jeg viser den til de elevene jeg har i historie.

Marita sa...

Hei Nicolai, bra jobba! Jeg støtter med til Ellens kommentar, fin lengde på tekst og bilder, og det vet jeg er ganske vanskelig å få til. I tillegg mange gode bilder og presise tekstsnutter. Jeg vil også gjerne vise den til mine historieelever, og til noen lærere jeg skal ha kurs for på mandag der jeg skal vise dem Moviemaker. Håper du synes det er greit!

Anonym sa...

Takk for oppmuntrende
kommentarer. Det er hyggelig, og bra hvis dere vil vise den for andre.

Hilsen Nicolai Fonn