lørdag, mars 21, 2009

Fronter: Kommentere hverandres oppgaver

Denne uken skulle elevene levere inn en gruppeoppgave, hvor de skulle kommentere hverandres oppgaver. Gruppeoppgaven ble levert under Innlevering (fordi man der kan levere som gruppe), hvor det finnes verktøy for å kunne tilpasse tilgangen. Så viser det seg at denne funksjonen kan ikke brukes likevel, og det vises selvfølgelig ikke før elevene skal bruke den ... I mappen Innlevering, kan kun eleven selv (og kanskje foreldre for dem som bruker foreldreinnlogging?) få tilgang.

Når jeg så da må flytte innleveringene til en vanlig mappe, finnes selvfølgelig ikke denne i Innlevering. Funksjonen Innlevering, har altså et stort antall verktøy for tilpasninger som ikke kan gjøres, men ingen verktøy for funksjoner jeg nå trenger. Jeg må laste ned alle oppgaver, og legge disse inn en for en manuelt, og det uten at funksjonen gruppeinnlevering finnes ... selvfølgelig.

Spørsmål:
Hvorfor har Fronter en innleveringsmappe med gruppefunksjon, hvor grupper ikke kan lese?
Hvorfor har Fronter en mappefunksjon hvor grupper kan lese, men ikke levere som gruppe?

I HATE FRONTER!

2 kommentarer:

tove sa...

Er med deg der Jeanette. Jeg kan ikke forstå hvorfor Fronter ble valgt fremfor andre løsninger. Det er stivbeint, bruker-uvennlig og lite intuitivt. Og hele "rom"-metaforen er for meg avlegs. En gammelmodig tanke om å knytte en "forståelig" metafor til noe som ikke trenger det i det hele tatt.

jeanette tranberg sa...

Ja, til å grine av. Det finnes gratis verktøy der ute, som f.eks. Moodle, som visstnok skal være bedre. Har ikke prøvd den som admin, men tipper den er bedre enn Fronter hvertfall. Beklager ellers dårlig syntaks her :) Tempraturen var stigende... Må ikke skrive med høy tempratur ...