tirsdag, juni 05, 2007

Screencast-O-Matic


Online Videos by Veoh.com

fortsettelse ... det finnes altså flere forskjellige arkfaner. En for avspilling - create, en for de forskjellige screencaster man har laget - My screencasts, en for organisering My Channels, og til sist en for Feedback.

Den lille filmsnutten er på hele 68 891 kb. Det tok fryktelig lang tid å laste den opp ... Må snart over på bedriftsabonnement ...
Det var også litt plunder med å laste opp, og å slette. Det kom da noen feilmeldinger. Jeg kommer til å gi en tilbakemelding på det. Og så jeg kunne jeg tenkt meg at man fikk en embed kode så man slapp å laste opp. Bestillingen legges inn i Feedback ...

Takk til Tim Lauer

3 kommentarer:

Jørn Hoelstad Pettersen sa...

Enig i at det er morsomt med sånne webbaserte og gratis verktøy, men ulempen er blant annet, som du skriver, lang opplastingstid. Det henger kanskje også sammen med at du ba kan lagre som .mov? Jeg prøvde et nedlastbart gratisverktøy (Camstudio) forrige helg, men ga opp pga diverse bugs og svære filer. Kjøpte Camtasia (ser at Leif Harboe på sin blogg skriver at du kan få skoleversjon for kr 1200), som jeg tror er det beste til formålet. Lagrer blant annet som .swf, som blir mye mindre.
Jørn

jeanette tranberg sa...

Ja - jeg bruker selv Camtasia og er svært fornøyd med den. Vi får jo håpe at de utvikler seg, det er jo bare en beta versjon foreløpig. Når jeg prøvde første gangen fikk jeg en lenke til filmen - altså ingen opplasting. Vet ikke hvorfor det ikke gikk slik andre gangen.
Jeg håper barnesykdommene forsvinner for det er jo ikke altid jeg har tilgang til min Camtasia, og da er det jo kjekt å kunne svippe innom denne. Den er jo også kjekk for elever å kunne bruke ... Ja hva kan de bruke den til tro?

Leif sa...

Det virker som om et minutts Camtasia-video utgjør ca en megabyte (sikkert litt avhengig av hvor store vinduer man filmer osv.)