torsdag, august 02, 2007

Jing!!!


Web 2.0 slutter ikke å overaske meg. Denne gangen er det Jing, et verktøy (prosjekt) fra Tech Smith som fungerer som en drøm. Dette har jeg ventet på!!! Du bare må ha det!
Se filmen , som forklarer det meste. Jeg er vanligvis ikke så begeistret for verktøy som må lastes ned. Grunnen til det er at det er at man sparer seg for prosessen må ofte må igjennom med driftsavdelingen. Dette fungerer selvfølgelig forskjellig fra skole til skole og henger ofte sammen med holdninger og pedagogiske føringer i strategiplaner. Men, når det er sagt, så er dette et verktøy jeg nok ville lagt inn noen runder på. Jeg falt pladask for Jing, og gleder meg til å ta dette i bruk når jeg skal lage veiledninger.

Alt man trenger gjøre er å laste det ned, starte programmet, og så får man en sol (kontrollpanel) som ligger øverst i vinduet, hvor man velger om man vil lage bilde eller film. Produktet kan enten lastes ned på egen harddisk eller man kan velge å dele den med andre. Om man velger det siste må man registrere seg slik at man kan opprette en url - en egen adresse - for produktet. Denne lenken kan igjen publiseres enten på nettsider eller i kommunikasjon med andre:

Too cool for school! Via Tim Lauer - zelfølgelig :O)

3 kommentarer:

Rolf Steinar Bergli sa...

Whoaa! Takk for tipset!

Einar Berg sa...

Jeg er enig, dette er helt topp! Igjen blir jeg overveldet av hva som gjøres tilgjengelig av funksjonalitet i applikasjoner man finner på nettet, i forhold til hva man får gjennom betalingstjenester, f.eks. våre hjemlige e-læringsplattformer.

Dersom dette hadde vært open source, ville jeg ikke nølt med å lage et eget prosjekt på det, og fått fylket til å sette opp en egen server for lagring. Dermed ville vi fått kontroll over egne data, og det ville ikke vært begrensninger på lagring.

FAQ på Jing viser at nå lagres data hos en tredjepsrt, Screencast.com, begrenset til 200MB. TechSmith har tenkt å lage et kommersielt produkt av dette, men ønsker at vi brukere først skal teste det ut, og markedsføre det for dem (står det mellom linjene). Deretter kan det tenkes at vi vil få et tilbud om å fortsette bruken mot betaling, men det er også mulig at dette vil ende opp i et annet produkt. De delte ressursene vil være tilgjengelig hos Screencast.com "for a reasonable grace period".

Min konklusjon: there is no such thing as a free lunch - og TechSmith har et såpass godt produkt at de kan tillate seg å gi brukerne en heller liten porsjon, likevel er det mange som vil smake.

jeanette tranberg sa...

Ja, dette er jo ingen uvanlig presentasjon eller lansering i så måte. Vi får jo bare håpe, enten at Jing blir til Ging (Google-ing) som Writely ble, eller at det blir en gratisversjon i en eller annen forbindelse.

Alt vi kan er å håpe at noen får et kick av gjøre et slikt verktøy tilgjenelig for alle, finne en måte å være komfortable med mangelen på kontroll (ikke lagre noe vi ikke kan være foruten) og finne muligheter i begrensningene.