lørdag, februar 02, 2008

ThatsMyMouse

Innlegget er korrigert, grunnet feil opplysning i første publisering!ThatsMyMouse er et kult lite program som lar deg kommunisere med andre som er på samme side. Nedenfor vises skjermdump fra laptop'n min, og den stasjonære pc'n, hvor jeg ved å gå til ThatsMyMouse-siden klikket meg videre til Google Maps, og fikk tildelt et navn (som jeg selv fornyet (her til Kita Coage og Diginalet)). Man kan både se den andres navigasjon med musen som på bildet under:... og man kan også legge inn en embed-kode man får oppgitt, på bloggen eller nettsiden sin. Siden programmet lar deg chatte synkront (maks 150 pr. melding) er dette et interessant verktøy for nettsamarbeid.


Bilde er fra bloggen her, og viser tekstboblen slik den vises for mottakeren
For dem som bruker e-twinning eller andre samarbeidsformer over grenser vil dette kanskje være en kul greie ved f.eks. og legge inn på skolens hjemmeside eller elevers blogger c",)

Oppdatering:

Man kan også følge med - ved å klikke på et ikon nederst i skjermvinduets høyre hjørne - hvem andre ThatsMyMouse-deltakere som er inne på siden:


Man kan følge historikk, og velge chatvindu fremfor bobler:


Og man kan invitere venner til siden:

Takk til tips fra min nye SL-venn: HeyJude

4 kommentarer:

Susanne sa...

Hei,

Jeg er nysgjerrig: Har du (eller noen du kjenner) brukt dette til noe?

Det finnes flere beslektede løsninger for såkalt social browsing. Se her: http://del.icio.us/skoch/social_browsing

jeanette tranberg sa...

Hei Susanne

Nei, jeg har jo nettopp oppdaget det. Men har jeg tenkt at det kan være nyttig i bruk på f.eks. wiki eller andre samskrivingsverktøy hvor man lett kan gå i kluss med lagring av forskjellige versjoner hvis det er flere som skriver samtidig. Er det noen som har flere ideer?

Susanne sa...

Prøvde forresten å abonnere på RSSen din i dag, men får følgende feilmelding:

The page isn't redirecting properly

Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.

jeanette tranberg sa...

Det kan være litt forskjellige grunner til at du får en slik feilmelding. Det kan være at du trenger å fornye din Firefox versjon, eller at det f.eks. har vært vedlikeholdsarbeid på Blogger.com når du prøvde - i følge kilder ...

Når jeg får feilmeldinger pleier jeg kopiere selve meldingen, og deretter lime den i google-søkefeltet. Da dukker det som regel opp flere innlegg fra forskjellige forum som diskuterer nettopp den feilen man har støtt på. Prøv deg!

Den som søker skal finne c",)
Lykke til.