fredag, august 08, 2008

GoAnimate


Det er tid for skolestart snart, og i den forbindelse har jeg tatt en titt i min bloglines som en del av oppvarmingen. Der fant jeg Jørns bloggpost om GoAnimate, som jeg selvfølgelig måtte teste. Resultatet - som over - viser noen av funksjonene i programmet som kjøres i nettleser.

Jeg har foreløpig fått 50% stilling knyttet til to elever med spesielle behov. I går registrerte jeg meg som arbeidsøker, i dag kan jeg trekke den tilbake. Ellers er det bare å ha is i magen og vente på vikartimer som deles mellom flere i redusert stillingsprosent.

I sommer har jeg har skrevet et par innlegg for lokalavisen Øyene - for morro skyld, og for å prøve noe nytt. Jeg har ryddet så og si hver eneste krok, hylle og skap i huset. Hver gjenstand har vært under vurdering: Har jeg bruk for den? Ja'er har funnet veien til lagringsboks i plast med merking, og nei'ene har blitt sortert som loppegjenstand eller har blitt kjørt på dynga etter kildesortering.

Det meste av tiden har jeg kost meg med kamera og linser, og jeg er ikke mett på fotograferingen enda. Jeg gleder meg til kameraklubbens oppstart hvor jeg kan lære mer om hvordan man skal lage gode bilder. I sommer har jeg lest bladet digitalfoto som kommer med gode tips, tester og vurderinger som gir kunnskap og inspirasjon. Men ingenting kan måle seg med å være i samspill med andre.

Helgen ble avsluttet med venner på tradisjonelt vis. Vi er fire jenter med barn mellom 3 - 16 som årlig treffes for overnatting en av de siste helgene i sommerferien. Vanligvis tar vi en campingtur, men siden de to siste sommerne har gått i vasken pga. av dårlig vær, var vi ikke snare å be når vi ble tilbudt lån av hytte. Der og da ble det bestemt at den koselige hytten ved Askjemvannet er målet også for neste år. I alt var vi vel 12 til og fra over 3 dager. Ungene finner tonen fort, og de store er flinke til å inkludere de yngste. Siste bildet i rekken av flere ble komponert med hjelp fra den eldste jenta på turen:Bildene legges ut på min: Ph[o]esi - en foto-poesiblogg som er en slags kladd og oversikt over bilder jeg har jobbet med på hobbybasis. Fotobloggen finnes på Wordpress, og jeg bruker en mal spesielt beregnet på bilder. Bildene som her publiseres er ikke til fritt bruk.

Vet du forresten hvordan du lager copyright c'n:

© 2008 Jeanette Tranberg

I denne teksteditoren måtte jeg skrive inn denne koden:

Du kan lese mer om forskjellige måter å skrive c'n på på , eller du kan hente deg bildet av den til fritt bruk på denne nettsiden.

4 kommentarer:

Marita sa...

Gratuluerer med jobb! Så bra at det ordnet seg til slutt, og som ofteste dukker det vel opp mer i løpet av skoleåret. Jeg fikk ikke til å spille av den videoen, kanskje det bare er meg, men den ble bare stående med bildet av hunden og loading. Ellers så den veldig morsom ut!

jeanette tranberg sa...

Takk takk og ... Nei, får ikke spilt den av jeg heller. Så det med en gang, og sjekket litt frem og tilbake. Prøvde lime inn koder på nytt etc. uten hell. Trodde kanskje de lå nede i service-modus, men da ser det altså ut til å vare. Den kan sees på GoAnimate siden, hverfall som innlogget... Men, et søk på mitt brukernavn og tittel ga inget treff enda man faktisk kan søke etter brukere ... HM!Dårlig reklame for GoAnimate ...

jeanette tranberg sa...

De må ha hørt oss ... plutselig virker den c",)

Marita sa...

Se der ja, det var noe annet. Kult!