søndag, september 07, 2008

CCK08


I dag har praktisk talt druknet i info. På mandag begynner jeg i ny klasse, med George Siemens og Stephen Downes som veiledere. Vi er tilsammen 1800 elever i klassen (!) - CCK08 (Connectivism and Connective Knowlegde), hvorav 30 er betalende som får godskrevet studiepoeng. Kurset varer i 12 uker, og kjøres med regi av University of Manitoba.

CCK08 gir en mulighet for å erfare nettverkslæring. Det er et kurs som handler om nettverk og nettverkslæring, hvor det hver uke blir et nytt tema. Deltakerne blir foret med nyhetsbrev, videosnippets fra veiledere, samt oppsummeringer fra debatter og diskusjoner - i tillegg til pensum som legges ut. Deltakerlisten er ikke bare svimlende lang, men også ekstraordinær når det gjelder deltakernes kompetansenivå. Det er rett og slett til å få høydeskrekk av, og jeg er glad jeg har beina godt planta på jorda ...

I den forbindelse har jeg opprettet en ny blogg på Wordpress - CCK-No8. Mest av alt er målet med bloggen å ha et sted for alle ressurser som vil genereres via dette nettverket. I tillegg har vi også blitt oppfordret til å blogge selfølgelig. Jeg vil lage meg en oversikt over ressurser, og loggføre hva enn det nå måtte være som måtte komme underveis. Mitt mål, er kanskje først og fremst å få et innblikk i læringsteorien: Connectivisme, som jeg stiftet bekjentskap med første gang i 2005, via David Warlick (som jeg foresten hadde den fornøyelse å møte i SL i dag hvor vi er naboer :). I tillegg er et annet mål, og en hensikt med å følge dette kurset, at jeg flere ganger har lurt på om jeg er i stand til å følge et online-kurs på Engelsk. Og nå får jeg prøvd meg - helt gratis. Derfor vil underveis teste ut forskellige verktøy og arbeidsmetoder som vil kunne lette en slik prosess - i et tempo som passer til min hverdag nå.

Studentrollen min vil nok være mer en observatør enn en aktør regner jeg med, tiden kommer nok ikke til å strekke til for lesing og refleksjon, og tidsforskjellen gjør nok at jeg nok vil falle litt ut til tider. Jeg håper å holde motivasjonen oppe ved å delta i forumet på Moodle, og i Second Life gruppen som har oppstått, i tillegg til andre kontakterflater som vil oppstå.

Foreløpig er jeg eneste deltaker fra Norge later det til. Om du ønsker å henge deg på, trenger du kun å registrere deg. Informasjon og lenker du trenger til det finner du på CCK-No8, min Connectivisme blogg.

Håper vi sees c",)





Annet nytt på Diginalet:

Ingen kommentarer: