tirsdag, februar 17, 2009

Del & Bruk


Ja, så var tiden moden for at skolenorge skulle samles - på Ning. Initiativtakeren til forsamlingen, med det klingende navnet D&B (Del og bruk), er Ingunn Kjøl Wiig, og budskapet er: Del det du har - bruk det du får! Dette er gnist Solhjell!

Det har blitt opprettet flere undergrupper i de forskjellige fagene, nivåene. Etter ett års mas på bloggen her, har jeg endelig et forum som strekker seg ut over over blogosfæren. Second Life gruppen ble dannet på ningen, og som en naturlig følge ble det også opprettet en gruppe inworld. Bygningen jeg vant under en inworld fotokonkurranse i fjorårets Easter Egg Hunt på Eduisland II, kom endelig til sin rett, og fungerer nå som D&Bs HQ i SL. Rolf-Anders Moldeklev aka Rammen Dudek har opprettet wiki, hvordan den organiseres og kommer til å vokse fremover blir veldig spennende. Her blir det garantert mye bra som deles og arkiveres etterhvert. Så er det opp til deg/oss å bruke det!

Første møte i SL var en liten men god start, selv om vi ikke fikk inn sistemann (jobber med saken:). I første omgang samlet vi oss i HQ. Hvor jeg på sparket inviterte Fred Denvelthal aka Riptide Furse (SL), som sporty stilte opp å fortalte om DENs (Discovery Education Network) formål og arrangementer i SL. Etterpå var vi en tur i Holodecket - som er et lite SL i SL og en drøm for språklærere.

Tidligere på dagen, fikk et av våre nyeste medlemmer en kjapp innføring i bygging, i sandkassen på Eduisland, hvor D&B HQ er lokalisert. Underveis i dette lille arrangementet (som publiseres både på Ning-hovedsiden og i Google Calender) fikk vi høre litt sladder om at Rune Krumsvik kaller oss lærere digitale dinosaurer (! - hallo?). Skillpadder kanskje ..., men dinosaurer da Krumsvik! Det MÅ være de som ikke er i D&B han sikter til ... Skulle du enda ikke ha meldt deg altså, så kryp inn. I løpet av noen få dager har D&B passert 17 undergrupper og over 100 medlemmer! Den dama burde få en pris! c",)

Del & Bruk!

2 kommentarer:

Ingunn sa...

Det er veldig spennende å se hva dere får til i SL, Jeanette! Jeg er faktisk veldig nysgjerrig. Men jeg sier som alle andre ignoranter: Det der har jeg nok ikke tid til ;)Poenget er at når jeg først gå i gang med oe, så flyr tiden noe alldeles grusomt fort. Alt annet blir skadelidende, og familien min synes jeg er nok på data'n allerede. Men vi får se, jeg merker at jeg er på glid....
Vedrørende D&B,så tror jeg at vi traff et behov, og det kan godt hende at dette blir porten til mer kommunikasjon på tvers av skoler og fylkesgrenser. Jeg håper i hvertfall det. Mange lærere kvier seg for å blogge, men ved å delta i D&B kan de være synlige i digitale nettverk uten å måtte publisere hele tiden. Jeg håper bare at det er mange som vil dele også, ikke bare bruke.

jeanette tranberg sa...

Åh ja - dette er spennende! At du ikke har tid, har jeg ingen problemer med å forstå.

D&B i Second Life er også et behov, men teknologien sprenger som vi vet kulturelle grenser, og mange kjenner derfor ikke behovet rett og slett, før de har opplevd det. Det er ikke uten grunn vi sier at dette er noe man fort kan bli avhengig av.

Det handler i grunn og bunn bare om å benytte seg av mulighetene denne teknologien gir. Hvordan man forvalter og prioriterer er jo styrt av behov, og at RL (real life) alltid kommer først er vi enige om. Den siste står sterkt som en del av normen / kulturen i SL.

Tiden man legger i det kan man spare inn på andre ting. Dette er jo noen vi kjenner godt, vi som bruker teknologi aktivt. Man må kjenne verktøyets begrensninger og muligheter for å kunne bruke det effektivt.

Gleder meg til å se deg - når du finner at det passer (du eller andre som leser dette :), så gir du meg bare en pling. Du har helt sikkert nok nå med å bruke tiden din på Hoved-Ningen, så bruker jeg tiden på på SL-Ningen - inworld og outworld. Det er slik et nettverk skal fungere, vi skal utfylle hverandre med det vi kan bidra på. Kommunikasjonsstrømmen i et nettverk er noe av det viktigste, at vi da har et mangfold av måter å kommunisere (SL er både synkron og asynkron, og 3D) på er bra. Ningen samler den (og er asynkron og 2D), og gjør den tilgjengelig for alle - dette hele er så fantastisk at jeg kaller det en revolusjon i skole-Norge.

c",) - gleder meg til å se deg der en dag, og jeg sier i fra om jeg synes du blir uforskamma fraværende (lol :)