onsdag, februar 25, 2009

rubistar!Guttorm Hveem kvitret om rubistar som er et kjekt verktøy for å lage vurderingsskjema. Jeg har laget mitt for RLE-fremføringen til 9. klasse på fredag. Jeg hadde et fra før klart, men jeg synes min rubistar ble bedre. Det var fort gjort å registrere seg, for så å kunne ta i bruk programmet øyeblikkelig. Programmet er fritt til bruk, og produkter er tilgjengelig for deling.

I rubrikken for overskrift har jeg lagt inn de forskjellige gruppene og tema hver elev er ansvarlig for, slik at jeg kjapt kan merke av (også på forhånd om jeg ønsker) hva hver elev skal vurderes på individuelt. I tillegg har jeg tenkt å ta opp med diktafon, slik at jeg om nødvendig kan gå tilbake i tid. Elevene har samtykket til dette, fordi de selv mener det kan gi en mer rettferdig vurdering. De har selv kommet med spesielle ønsker i forhold til sin muntlige presentasjon (som å snakke tydelig etc., men mange visste ikke helt hva de trengte å øve på, og ønsket en tilbakemelding på nettopp dette. Der er rubistar en fin løsning synes jeg.

I tillegg kommer selvfølgelig en faglig vurdering av produkt knyttet til kompetansemål, som legges i skolens Fronter, og prosess som dokumenteres i logg og går på samarbeid i gruppen.

Jeg gleder meg til å utforske mer av rubistar - takk Guttorm!

3 kommentarer:

Marita sa...

Jeg har også begynt å ta i bruk rubrikker, og skal forhåpentligvis snart på kurs med Henning Fjørtoft. Jeg synes det hjelper meg til å gi en mer rettferdig vurdering, og det hele blir mer strukturert. Jeg må også teste ut rubistar!

Lektor Laastad sa...

Har brukt rubrikker siden jeg var på kurs med Fjørtoft for vel 6mnd siden. Det ligger noen rubrikker på bloggen min. :-) Elevene liker at vurderingskriteriene blir såpass tydelige. Elevene kan jo også være med å diskutere rubrikkene. :-)

jeanette tranberg sa...

Jøss så fint da jenter :)

Jeg har fikset litt på den første her, og brukte den i timen. Det var såre enkelt å sitte der og krysse av mens elevene holdt presentasjonen. Opptaket ble overflødig! Dette skal jeg bruke og utvikle mer.

Skal ha bloggen din i mente neste gang jeg trenger en :)

Takk :)