lørdag, desember 30, 2006

Kan kunnskap måles i penger?

I forige post skriver jeg om hvor mye kunnskap jeg synes blogging gir meg. I dag har gått igjennom den nye blogger, og funnet noen mangler som gjør at jeg avventer å skifte til ny template. Hvis jeg velger layout, forsvinner Clustermap, Skype me, og Flickr badge'n og det er jo dumt synes jeg. Filckr badgen gir jo litt dynamikk, og Skype me kunne vel egentlig vært fjernet siden den aldri er i bruk, men kanskje en dag ... Det verste er jo Clustermap, hvis den skulle bli borte. Eller er det det? Jeg blir jo ikke akkurat overlesset med kommentarer, så den har sin misjon i det at jeg kan se antall treff. Den bekrefter at jeg er i kommunikasjon. Om ikke dialog, så vaffal kommunikasjon :O) På nettsiden til Miguel kom jeg over denne:My blog is worth $2,822.70.
How much is your blog worth?
Dette er jo en humoristisk variant. Et par tusen dollar ... Verre er det med neste:

D-List Blogger

Diginalet plasseres som en D-blogg fordi den bare har 5 tilbaketråkk på de siste 180 dager ... A er best ... sier ikke mer ... De fem var gode da! Bedre med 5 gode, enn ...
Hvis jeg har lært så mye av så lite kommunikasjon, da ser jeg jammen frem til 2007, for den skal opp! Og en ting til: Kunnskap kan ikke måles i penger!
So there!

C",
Fant foresten en god norsk blogg til jeg vil dele: http://pernillemoe.blogspot.com/index.html

Godt nytt år!

3 kommentarer:

Guttorm Hveem sa...

Hm, interessant, eg skårer visst litt lågare enn deg på kor verdifull bloggen min er... Kanskje me ikkje er flinke nok til å gjera oss synlege? Eg skriv no mest for min eigen del, og ein liten krets med kjenningar. Spanande å følgja med på bloggen din, eg får nok ikkje testa ut så mykje verktøy med mine elevar i sjuande klasse, men fleire av tipsa dine er lagt på minnet :)
Og du har heilt rett, Pernille har endeleg starta å blogga igjen, ho har alltid skrive og tenkt mykje fornuftig. Kanskje du skal kikka innom Anne Kristin sin blogg og? (http://ak-sjo.blogspot.com/atom.xml) (Alle me tre har teke Mastergrad IKT i læring ved høgskulen Stord/Haugesund...)

Og no kan du skryta av å få innlegg i bloggen din heilt frå Kirkenes...

jeanette tranberg sa...

Takk for kommentar Guttorm :O) Den setter jeg så pris på. Nyttårsønske vet du ... Jeg har lagt til Anne Kristin's blogg, og fant ei fin sky der som jeg kanskje skal bruke på bloggen min. Jeg skal kalle den Stikkord istedet for tags tenkte jeg. Jeg elsker jo engelsk, men prøver å finne gode norske utrykk slik at folk forstår. Spåket bygger tanken sa ... var det ikke Vygotsky?

Kirkenes er langt unna. Like langt unna som en mastergrad kanskje. Hadde veldig lyst å kaste meg på det i år, men fant ut at jeg ville høste litt erfaring først. Og når vi snakker om det. Jeg stusser over din: (...) eg får nok ikkje testa ut så mykje verktøy med mine elevar i sjuande klasse (...)? Er det pga. dårlige erfaringer? Jeg ville - med min mangel på erfaring - kastet klassen ut i både blogging og wiki med tilhørende verktøy. Er det lov å spørre deg om bakgrunnen for utsagnet? (Da kommuniserer vi :O)

Jeg skryter Guttorm! Kommentar helt fra Kirkenes. Det er den lengste kommentaren hittil ... Får håpe på resonans ...
:O)
Og takk for tipset!

Guttorm Hveem sa...

Status på testing av verktøy heng saman med mykje; system, omgivnadar, potensiell suksess, tid til planlegging og ikkje minst eventuelt læringsutbytte. I løpet av våren vert det nok meir og meir IKT. Driv og planleggjer eit "backpacker"-prosjekt som _kan_ inkludera google earth, nasa world wind, landsider.no, mykje bruk av internett, e-post og telefon og ikkje minst office-pakka... Seinare vert det norsk-undervising med video; manus, filming og redigering (prosessorientert skriving kanskje) og ein del anna.

Ei wiki-regelbok eller ei wikibasert faktabok hadde kanskje ikkje vore så dumt.

Mastergrad er verdt å vurdera, det klarar du sikkert. No er det til og med tre retningar (Eg var litt for tidlig ute...) og ein master i ballasten skapar jo visse fordelar i jobbmarknaden :).

Stikkord i staden for _tags_ var jo eit naturleg og godt ord. Sjølv prøver eg å omsetja ein del IT-ord til nynorsk med større eller mindre suksess når eg omset programvare frå engelsk til norsk. Sjekk t.d. den nynorske versjonen av Feedreader.

Når det gjeld testing av verktøy i klasserommet får du følgja med på bloggen min. Eg legg ut rapportar der med ujamne mellomrom. Monkeyjam var siste store suksess sålangt.