søndag, juli 08, 2007

Tankekartverktøy


I dag tester jeg MindManager, og er ganske fornøyd med hvordan det virker i produksjon. Det er flotte ikoner, og et godt brukergrensesnitt. Deling derimot later ikke til å være så enkelt. Der likte jeg Comapping bedre:



Kartet er en kladd over aspekter knyttet til digital kompetanse. Send meg en e-post: jeatr@online.no hvis du ønsker å bidra.

Dette er hittil de beste produktene jeg har prøvd, og begge koster desverre penger. MindManager synes jeg er god på ikoner og lenking, og så kan man importere bilder der, mens Comapping er god på samarbeid med sin onlinefunksjon, lett tilgjengelig fra alle verdens hjørner. Prisen på MindManager er ganske stiv synes jeg om man tenker på at disse verktøyene hele tiden vil forbedre seg. Comapping er sponset av HP:
St.Petersburg State University has received a grant from Hewlett-Packard "HP Technology for Teaching" that supports usage of new technologies in education.
Prisen for Comapping er 2$ i mnd.

Jeg har tidligere nevnt Gliffy.com, som jeg liker når jeg skal lage modeller for å organisere tankene, men den er litt tungvint i bruk for konstruksjon av tankekart, sammenlignet med begge de to andre som har en bedre dynamikk - med drag and drop. Gliffy er gratis da vel og merke, er god på bilder, god på lenking, god på deling og publisering, men har ikke så godt brukergrensesnitt med sine små grønne ikoner.

Det er ikke lett å velge, og kanskje ender det hele med at alle gode ting er tre ...

2 kommentarer:

Guttorm Hveem sa...

Prisen på mindmanager er nokså stiv, men det finst skule/studentlisensar, sjekk t.d. alfasoft.no.

Det ligg nokre gamle leksjonar i Mindmanager her: http://guttorm.hveem.no/master/

Døme på nettsider laga i mindmanager: http://stud.hsh.no/home/123672/førstehjelpzsefasdf/

Og så kan ein jo laga eigne malar på vevsider om ein vil.
spør du meg så får du hjelp...

jeanette tranberg sa...

Foreløpig har jeg investert i Comapping. Et resultat av mulighet for integrering på blogg (på tross av at det ikke synes å fungere optimalt foreløpig) den hendige onlinefunksjonen, og en lav dollarkurs - snaue 12 dollar for 6 mnd. Prøver denne foreløpig siden jeg ikke vet hvor mye jeg kommer til å bruke dette. Et mål er å gjøre det - ofte. Trives jeg med arbeidsmetoden kommer jeg sikkert til å benytte meg av studentmoderasjonen hos alfasoft, og ditt tilbud om assistanse i bruken.

Takk for bistand og tips :O)