lørdag, mars 01, 2008

AB (Anonyme Bloggere)


Svar på Jørns kommentar til foregående post:

Hei jeg heter Jeanette Tranberg, går under nick'e Kita Coage og er bloggoman. Blogging styrer til tider livet mitt - og familiens.

Mine digitale proteser følger meg over alt - og jeg får abstinenser om jeg glemmer mobilen hjemme en dag. Digitale verktøy kontrollerer store deler av hverdagen, både privat og profesjonelt.

Jeg har blitt fullstendig avhengig av nettverket mitt for å fungere i hverdagen. Her om dagen ble jeg overøst av gode undervisningsforslag - lenge etter etter leggetiden - av pusheren Guttorm Hveem. Han hadde vært å klatra fjellet og var helt på tur... Jeg spurte om han viste om noen animasjons-opplegg, og han dytta i meg en masse dot-net, dot-com, dot-org, ga meg nesten en overdose med Mindomo, og på toppen av det hele en lang powerpoint - for et kick!

Jeg var skikkelig høy når jeg gikk å la meg, og klarte ikke stoppe tenke på alt jeg kunne bruke de forskjellige verktøy til. Når jeg omsider sovna, var jeg i en lags transe hvor jeg hadde browser på netthinna.

Jeg føler selv jeg har kontroll, men familien mener til tider at jeg kanskje bør legges inn for avkoding. Jeg har prøvd det før, men alt ble bare værre egentlig. Da kom jeg i kontakt med noen likesinnede og stiftet bekjentskap med wikis. Da forsto jeg for alvor at det er ikke de digitale verktøy det er vanskeligst å slutte med, men heller det å løsrive seg fra det inkluderende miljøet.

Jeg trenger kanskje hjelp, men finner ingen bloggoped som kan hjelpe meg med andre mer effektive måter å kommunisere eller sosialisere på. Piksologen min sier at jeg kanskje må pinge meg selv for å finne det svaret ...

Jeg ser helt tydelig på kroppsformen at all denne wikifiseringen går på helsa løs. Det er så enkelt å se godt ut i Second Life, og noen ganger drar jeg pop ups om den kommende bikinisesongen rett i søppelbøtta - drag and drop. Hvorfor er First life så begrenset og komplisert ...

Men når systemet går så tregt som det gjør nå, så vet jeg at det er på tide med en defragmentering. Derfor har jeg satt opp et defragmenteringsprogram som skal øke hastigheten og forbedre kondisen. På mandag la jeg inn en RSS på grønnsaker til lunsj og sykling til jobben. Når været blir varmere og bedre skal jeg implementere lange sykkelturer til steder uten eller med dårlig dekning. Kombinert med lette podcaster i øret fra en smart phone, så tror jeg det kan skje underverk ... Er jeg heldig finner jeg en hvit keltisk kjole jeg kan smette inn i til sommeren c",)

7 kommentarer:

Ingunn sa...

Fantastisk! Kjenner meg ubehagelig godt igjen. Men avhengig - åh nei! Bare spør min familie om det. De mener at jeg har full kontroll :)

Noe annet: Jeg får ikke oppdateringer på bloggen din i Google reader - hva kan det skyldes?

jeanette tranberg sa...

Hihi - fjernstyrer du dem?

Har lagt en feed øverst i menyen - gjør det noen foranding tro?

Ingunn sa...

Ja, jeg har alt under fjernkontroll;) Skal sjekke ut feeden.

Atle Roijen sa...

Artig, artig!
Ja, det kan jo gå litt hett for seg til tider. Alle disse fantastiske verktøyene. Samtidig; jeg har problemer med å få folk i tale, bruke verktøyene til å utveksle synspunktyer, tanker og ideer på områder som jeg er opptatt av (les læring, læring ved hjelp av aktivitet; web 2.0....). Hvordan er dine/deres erfarionger der? Læring er for mange fortsatt bare en individuell oppgave og handler om å drøvtygge pensum... Hvordan komme videre, ta i bruk mer enn ord... og reproduksjon av kunnskap???

Hilsen
Atle

jeanette tranberg sa...

Ta på deg din digitale joggedress, her får du trimma deg:
http://slurl.com/secondlife/Carlovitz/128/128/0
I dag har jeg vært på søndagstur med lærere fra alle verdens hjørner.
Last ned Second Life, og ta deg en tur innom da vel.
Eller har du tenkt å sitte der lure ...c",)

Guttorm Hveem sa...

Hm, med "pusher" så håper eg du meiner deling av idear og tips :)

Sjølv brukar eg nok rundt ein time til dagen på å lesa gjennom dei rundt 190 kjeldene eg har i feeddemon. Nokon vert sjølvsagt via meir merksemd enn andre. Har ein noko igjen for det? Tja, som oftast dukkar det opp tips eg kan bruka sjølv og då er det jo ei god investering!
Men sidan Jeanette hinta om klatring kan eg jo seie at det er lurt å ha ein del fritidsaktivitetar som ikkje inkluderer digitale verktøy, slikt som kiting, telemark/alpint, klatring, fiske og generelt friluftsliv. Kanskje ikkje heilt utan digitale verktøy, kameraet er jo ofte med, og det fører til publisering av bilete i galleri...

Jeger-TV er kanskje den beste underhaldninga. Og definisjonen: tenn eit bål i passande omgivnadar, hiv på ein kaffikjele og studer bålet og flammane lenge nok.

jeanette tranberg sa...

Ja - nettopp :)

Har noen timer foran peisen og ja - god animasjon ... c",)