tirsdag, mars 25, 2008

Quoteably: Why Twitter?


Ja hvorfor i all verden skal man kvitre? I påsken fikk jeg min første norske follower på Twitter - Ingunn. Spørsmålet: Hva bruker du det til?, fikk meg til å refletere litt rundt bruken. Det at ingen normenn i mitt nettverk har brukt det, har lagt en demper på hyppigheten i posting.

Til nå har mikroblogging vært hyppigste form for innlegg fra min kant, sammen med helt uinteressante - trivielle - innlegg fra mine bevegelser online. Det kan f.eks. være at jeg ønske å tipse om nettsider, virtuelle steder jeg finner interessante på Second Life eller spørsmål jeg henvender meg til via min twitter-sfære, uten at de trenger å innheholde de store avhandlingene (som denne :). Et godt eksempel på nyttig twitter-bruk er denne posten i seg selv, med sitt utspring fra en av Ingunns Tanketråder:

Jeg leser tanketråder om Twitter, og gjør et søk på Slideshare for å se om jeg kan finne noe som beskriver verktøyets bruksområde - og den som søker skal finne:

Deretter spretter jeg innom min Twitter, som jeg har hatt siden 2006, og ser etter noen eksempler for forskjellige typer poster. Det siste først, som i blogg:

willrich45 Major thanks to everyone who Tweeted back. Really helpful. Just one more request: need links to Social Studies teachers using Web 2.0. TIA.

Posten får meg til bla videre nedover, hvor første spørsmålet hans ligger:

willrich45 Anyone know of any sites that deal specifically with the ethical use of the Internet?
QuotablyTipset om Quotably kom via Twitter-vennen min:

timlauer
timlauer Looking at: "Follow Twitter Conversations - Quotably" (http://tinyurl.com/2gh5zl)

3 kommentarer:

Leif sa...

Det kalles som vel Ingunn nevner, mikroblogging, og jeg har selv hatt en sovende Twitter-konto, men det blir selvsagt mer interessant i det øyeblikket vi får et levende og voksende twitter-community.

jeanette tranberg sa...

Ja - helt klart. Har fått et par nye followers i dag, kanskje vi går en kvitrende vår i møte?

albaab sa...

Samme her, Twitteren min har sovet en stund. Gøy at noen har vekket den opp. kan jo se om det blir noe av...