søndag, august 31, 2008

Mandag - 3 økt: Sikker nettbruk - beskytt din pc!

Et lite kurs for 8. trinn i hvordan man kan beskytte seg mot trusler som virus, spam og andre binære ulumskheter. Kommunens IT-guru kommer for å informere om skolens nettverk, og hva IT avdelingen kan kontrollere og spore av aktiviteter etc. Elevene i fjor ble ganske overrasket... Jeg går igjennom de forskjellige trusler, og vi har en samtale omkring hva man gjør om uhellet er ute - noe det før eller senere ofte er.

I denne forbindelse har jeg lastet opp presentasjonen i tre ulike delingsverktøy, for å se hva som skiller dem i praksis:

Zoho Show:Slideshare:


Scribd:
Read this document on Scribd: sikker nettbruk 8 trinn


La oss sjekke ...

Oppdatering - 19:00

Vanskelig å måle dem opp mot hverandre - alle har gode egenskaper på hver sine områder.

Zoho Show: Har en rikholdig verktøylinje med mange muligheter for tilpasninger og redigering (dette var i utgangspunktet en power point som ble lastet opp), samt eksportering, deling og publisering. Det negative jeg henger meg opp i er at lenker åpnes i presentasjonen, og ikke i nytt vindu. Mulig jeg har oversett noe her, men om ikke er dette en unødvendig svakhet.

Slideshare: Er enkel uten mulighet for redigeringer, annet enn at man kan laste opp ny versjon kjapt om man ønske uten å måtte tilføre alle data på nytt (tittel etc.). Den store styrken til slideshare er mulighet for å lage slidecast (legge på lyd) - det er jo supert om man skulle ha behovet! Svakheten her er lenker - de virker ikke rett og slett ...

Scribd: Fungerer best som presentasjonverktøy for den tradisjonelle typen Power Point (om man kan si noe sånt ...) er min mening. Den åpner lenker i nytt vindu, har enkel navigering, og til og med eget søkefelt i presentasjonen. Det gjør at man raskt kan forflytte seg om man har store presentasjoner (noe man ikke bør ha - maks 8 var det slik? :) Man har også tre forskjellig visningsmoduser: liste, bok og slide. Størrelsen stilles ved bruk av slidekontrollbar. Negativt - viser ikke fullskjerm optimalt (men godt nok skulle man tro ...).

Har man ikke behov for lyd, er Scribd mitt soleklare valg for opplasting av Power Points. Mine første erfaringer med Scribd var noe rustne når det gjalt å laste opp. Etter at jeg lastet ned Scribds lille upload'r (et lite program som lar deg laste opp dokumenter) har det ikke vært noe problem.

Ingen kommentarer: