torsdag, juni 15, 2006

Diginalet - det digitale penalet


Hei og velkommen til Diginalet - Det digitale penalet - et nettsted for IKT i læring. Nettstedet vil være lagringsplass for for ressurser knyttet til bruk av IKT i læring - et digitalt penal. Noe av innholdet er tatt med fra mine digitale mapper fra studenttiden ved Høgskolen i Vestfold, hvor jeg siste år på allmennlærerlinjen har fordypet meg i - ja nettopp: IKT i læring.

I studiet brukte vi websider laget med html-verktøyene FrontPage eller Dreamweaver som lagringsplass for dokumentasjon av prosesser og produkter. Weblogg var selfølgelig også et publiseringsverktøy, sammen med wiki og flere andre nettbaserte open source produkter. Dette arbeidet blir slettet etter endt studietid, og siden mye av min kunnskap er lagret der, ønsket jeg å ta med meg noe av dette arbeidet videre når jeg skal ut i å praktisere.

På de forskjellige sidene vil jeg legge inn lenker som har vært til nytte underveis i studiet, og lenker jeg i fremtiden kommer over selv, eller blir tipset om fra andre lesere av bloggene.
Jeg har ikke satt noe mål for hvor ofte jeg kommer til å oppdatere bloggen, men håper å kunne være aktiv kontunierlig. Mye av innholdet som blir presentert her, henter jeg fra min amerikanske blogosfære (se menyen på denne side). Her finnes mye bra, og det beste herfra vil jeg prøve å formidle videre her - på norsk.

Et mål med nettstedet er nemlig å bli en del av en norsk blogosfære - et felleskap - hvor jeg sammen med forhåpentligvis medstudenter og andre i utdanningssektoren kan utvikle min kompetanse i IKT i læring. Jeg vet det er en stor utfordring og at det vanligvis tar lang tid, men jeg har egentlig ingenting å tape. Nettsamarbeid er en vinn vinn situasjon, og hvis tiden er det det skal koste så har jeg altså foreløpig nok av den - så lenge det varer ...

I forbindelse med forberedelser til muntlig eksamen i IKT i læring 2 har jeg prøvd meg på en analyse av nettstedet. Her er et utdrag:


Den tredje emotive funksjon: kan være følelser jeg fremkaller hos deg som absolutt ikke var min intensjon, som jeg ikke var klar over eller så at ville komme.
Kilde: Thorlacius

Skulle du oppleve noe slikt (både på godt og vondt) så vennligst legg igjen en kommentar :O)
Les mer ...