tirsdag, mars 25, 2008

And the winner is ...The winner of the Best Snapshot in Second Life contest from Open Day, and
the prize of a free tenancy of the huge glass lobby at the base of the brown
tower, is Norwegian educator Kita Coage of Diginalet, who already have a
presence on our main courtyard.
Lokalet det er snakk om, ligger vis a vis The C.A.V.E i Eduisland II. Området huser flere kjente bloggere fra hovedsaklig den amerikanske, engelske og australske lærerstanden.
Så var spørsmålet: Hva skal jeg bruke det til? Vel ... Du er herved invitert til å skape et norsk møtested for lærere i Second Life.

Ønsker du å vite mer om Second Life, og å være en del av et internasjonalet miljø hvor fokus ligger på bruk av IKT i læring? Vil du være med? Nå har du muligheten til å være med fra start - heng deg på da vel! I første omgang trenger vi et navn på huset. Noen som har et kreativt forslag?

c",)

Vinnerbilde:

Quoteably: Why Twitter?


Ja hvorfor i all verden skal man kvitre? I påsken fikk jeg min første norske follower på Twitter - Ingunn. Spørsmålet: Hva bruker du det til?, fikk meg til å refletere litt rundt bruken. Det at ingen normenn i mitt nettverk har brukt det, har lagt en demper på hyppigheten i posting.

Til nå har mikroblogging vært hyppigste form for innlegg fra min kant, sammen med helt uinteressante - trivielle - innlegg fra mine bevegelser online. Det kan f.eks. være at jeg ønske å tipse om nettsider, virtuelle steder jeg finner interessante på Second Life eller spørsmål jeg henvender meg til via min twitter-sfære, uten at de trenger å innheholde de store avhandlingene (som denne :). Et godt eksempel på nyttig twitter-bruk er denne posten i seg selv, med sitt utspring fra en av Ingunns Tanketråder:

Jeg leser tanketråder om Twitter, og gjør et søk på Slideshare for å se om jeg kan finne noe som beskriver verktøyets bruksområde - og den som søker skal finne:

Deretter spretter jeg innom min Twitter, som jeg har hatt siden 2006, og ser etter noen eksempler for forskjellige typer poster. Det siste først, som i blogg:

willrich45 Major thanks to everyone who Tweeted back. Really helpful. Just one more request: need links to Social Studies teachers using Web 2.0. TIA.

Posten får meg til bla videre nedover, hvor første spørsmålet hans ligger:

willrich45 Anyone know of any sites that deal specifically with the ethical use of the Internet?
QuotablyTipset om Quotably kom via Twitter-vennen min:

timlauer
timlauer Looking at: "Follow Twitter Conversations - Quotably" (http://tinyurl.com/2gh5zl)