tirsdag, oktober 09, 2007

Ung 3.0 konferanse 10 og 11 oktoberUng 3.0 konferansen på Rica Sandefjord starter i morgen og jeg gleder meg som en unge. Det blir spennende å møte min Second Life partner Norse Writer, som jeg kun har møtt i 2- og 3D, og ikke minst JaO som jeg har fulgt over tid, sammen med alle de andre for meg ukjente men spennende foreleserne på programmet:

Identitet og meningsskaping i ungdomskulturen Willy Aagre Førsteamanuensis dr. polit., Høgskolen i Vestfold
Digitale medier i klasserommet Jan-Arve Overland lektor, Kongsberg vgs
Gaming som livsstil Kristine Jørgensen Forsker ved Universitetet i Bergen
Bruk av spill og simulatorer som læringsmetode v/Olav Reitan, Sandefjord vgs.

Jeg har kun andledning til å delta på den første dagen siden jeg betaler dette av egen lomme. Forventningene er høye til innholdet. Jeg håper å kunne koble gaming-, spill- og simulator til arbeidet jeg holder på med i Second Life for tiden. Kanskje er jeg så heldig at jeg knyttet nye kontakter også c",)I etterkant kommer jeg til å fortsette å følge med på K12 onlinekonferansen. Jeg har tidliger i dag hørt på introen av David Warlick. For oss som har fulgt ham på 2 ¢ Worht , var det ikke noe nytt innholdsmessig, man han skuffer aldri. Han er en dyktig forteller, og har den folkelige Web 2.0 - amatørmessige - måten å presentere innhold og bruk av teknologi på som gjør at man får lyst å prøve å ta i bruk samme metoder selv. Alt virker så enkelt. For de av oss som prøver ut dette selv på forsøksstadiet, så vet vi at det ligger en del planlegging og arbeid bak - prøving og feiling.

De har mange aktiviteter å by på, hvor man får finpusset sine digitale ferdigheter underveis. Ca. kl. 01:00 i natt kan man på konferansen f.eks. chatte med Warlick og flere av deltakerne på konferansen. Her og får man andleding til å møte nye, spennende, dyktige lærere og teknologi interesserte mennesker - fra hele verden. Konklusjon: høstferien kom en uke for tidlig ..., men mye digitalt smågodt i vente i dagene som kommer altså :O)