mandag, mai 12, 2008

Litt av hvert ...Som du forhåpentligvis la merke til så har jeg pimpa bloggen i dag. Jeg har dilla på sterke farger for tida når jeg leker meg med bildene som jeg tar - uten mål og mening - når jeg er på sykkel eller gåtur i nærmiljøet. Mentalt har jeg sommerferie, noe som ikke er spesielt bra når det fremdeles gjenstår over 5 uker. I tillegg har jeg også vært på en slags pixelferie om man kan kalle fravær av blogging for det. Om jeg er tilbake er vel litt tidlig å si kanskje. Jeg kjeder meg litt om dagen, eller er mindre engasjert kan man kanskje si. Etter å tenkt litt over hva det kan komme av, er konklusjonen ganske enkelt det at jeg mangler mål og mening - på lang sikt vel og merke (de kortsiktige er det for mange av). Etter å ha vært svært målbevisst i flere år, så befinner jeg meg nå i et slags vakum tror jeg - i vaffal kjennes det sånn ut. Det er ansettelsesstopp i kommunen, og i følge kilder kan jeg belage meg på å være tilkallingsvikar de neste 15 årene ... Ja ja, man får ha is i magen ... rettelse: man får ha en isbre i magen.

I dag har jeg prøvd å bli venn med Gimp, og det har forsåvidt gått greit selv om jeg må inrømme at jeg ikke er overbegeistret. Men, til å være gratis verktøy er det jo slett ikke galt, særlig med tanke på at man også kan produsere animasjoner. Men, skal man publisere dem må man ha plass på server, og det er det slett ikke alle som har eller ønsker at elever skal ha tilgang til ... I tillegg må man jo laste ned programmet, og det i seg selv kan være kjekt å styre unna - generelt alt som tar plass når det gjelder skolemaskiner. I følge den nye læreplanen kommer man like langt med Picnic, Fotoflexer og Gick skulle man tro (og personlig trenger jeg mest av alt egentlig bare et nytt kamera - speilrefleks med autofokus som tar skarpe bilder):

  • Fra 4.klasse skal elevene kunne " bruke enkle funksjoner i digitale bildebehandlingsprogram."(Kunnskapsløftet s.94)
  • Fra 7.klasse skal eleven kunne: " fotografere og manipulere bilder digitalt og reflektere over bruk av motiv og utsnitt" (Kunnskapsløftet s.95)

Ellers så kjenner jeg at jeg gleder meg til en søndagstur med dere fra blogosfæren i SL (takk for respons på twitter :). Kanskje vi til å med kan dra på sommerferie sammen - de fleste har kanskje nok med å avslutte året akkurat nå? Jeg vet om noen solfylte strender med palmesus om det skulle bli regntunge dager. Invitasjon kommer c",)

Eidene - Tjøme