torsdag, august 02, 2007

Jing!!!


Web 2.0 slutter ikke å overaske meg. Denne gangen er det Jing, et verktøy (prosjekt) fra Tech Smith som fungerer som en drøm. Dette har jeg ventet på!!! Du bare må ha det!
Se filmen , som forklarer det meste. Jeg er vanligvis ikke så begeistret for verktøy som må lastes ned. Grunnen til det er at det er at man sparer seg for prosessen må ofte må igjennom med driftsavdelingen. Dette fungerer selvfølgelig forskjellig fra skole til skole og henger ofte sammen med holdninger og pedagogiske føringer i strategiplaner. Men, når det er sagt, så er dette et verktøy jeg nok ville lagt inn noen runder på. Jeg falt pladask for Jing, og gleder meg til å ta dette i bruk når jeg skal lage veiledninger.

Alt man trenger gjøre er å laste det ned, starte programmet, og så får man en sol (kontrollpanel) som ligger øverst i vinduet, hvor man velger om man vil lage bilde eller film. Produktet kan enten lastes ned på egen harddisk eller man kan velge å dele den med andre. Om man velger det siste må man registrere seg slik at man kan opprette en url - en egen adresse - for produktet. Denne lenken kan igjen publiseres enten på nettsider eller i kommunikasjon med andre:

Too cool for school! Via Tim Lauer - zelfølgelig :O)