torsdag, oktober 11, 2007

Ung 3.0 - Jan Arve Overlandpowered by ODEO

Download: 44.4 MB/ 00:48:32


Høgdepunktet på den første dagen av Ung 3.0 konferansen var Jan Arve Overland's foredrag: Digitale medier i klasserommet. Innholdet presenteres med gode eksempler, og abstrakte bereper forklares, deltakerne får mulighet til å diskutere underveis og det hele rammes inn med morsomme multimediale innslag fra hverdagen som de fleste - elever som lærere - vil kjenne seg igjen i.

Som tilhørere presenteres vi ikke bare for nye digitale verktøy og eksempler på bruk av metoder, men får samtidig en leksjon i hvordan man fanger sitt publikum. Skal man kritisere noe, må det være at dette ble for kort. Selv hadde jeg foretrukket en dobbel porsjon, eller en etterfølgende workshop hvor man kunne prøve ut de forskjellige verktøyene i etterkant. Selv skal jeg ta en titt på Netvibes så fort sjansen byr seg.

Lyden er desverre ikke så god som jeg hadde håpet på, og denne forelesningen er vel et typisk eksempel på hva som med fordel kunne vært filmet. I ettertid ser jeg at jeg kunne vært litt rausere med klipping av støy fra publikum. For meg er denne konferansen kanskje mer en øvelse i bruk av digitale medier. Som plaster på såret til de som følger meg i denne sandkassen lenker jeg opp til introduksjonsfilmen Helpdesk:


Noen som vet hvordan man får tak i filmklippet han viser på slutten?