søndag, oktober 05, 2008

ISTE SpeakersKnowcluekidd har gjort en kjempejobb og har nå publisert to av tre: ISTE speakers fra uken som har vært, blant annet med Tim Magner - Director, Office of Educational Technology - forrige tirsdag.

For mange - meg medregnet - er disse opptakene gull verdt. Det er ikke altid teknologien fungerer som den skal. Jeg plages med bortfall av voice, og på ille dager kan man derfor likevel ta det helt med ro, når man vet at Knowclue garanterer med gode opptak i etterkant!

Takk til Knowclue!

Diginalet: Holodeck ProHorizon Holodeck Pro er et av mange nyttige verktøy i Second Life. Det som gjør dette så spesielt er at det på mange måter er et lite Second Life, i Second Life. For språkundervisning er dette skatt. Her kan du skreddersy egne rom, med øvelser og simulatorer. Det har ellers alle muligheter for å integrere multimedia, eller hva du må ønske.

Horizon Pro koster 5000 L$, ca hundralappen. Her får du mye for pengene! Det følger med flere shells (boksen simulatoren kjøres i, kommer med forsjkelllige størrelser) og sceenes (forskjellige scener). I tillegg kan du bygge egne (har ikke kommet dit enda), og disse kan du også legge i en fellesbank, og selge dem videre. På den måten kan du faktisk spare den inn. Forskjellige scener varierer fra omkring 500 L$ (10 ,,r.) og opp til flere tusen Linden.

Diginalet Holodeck har jeg plassert 300 meter over Diginalet HQ, kontoret mitt. Uten ekstra kostnader (betaler 40 kr. pr. mnd for leie av et romslig kontor). I tillegg har jeg startet en gruppe: Diginalet, som fokuserer på digitale verktøy for undervisning i SL. Dette er en grei måte å samle ressursene på, og å dele erfaringer og kjennskap til hva og hvor man kan finne gratis verktøy. Det er mye gratis, og lærere er spesielt fokusert på deling og samarbeid. Responsen har vært god!Den første grupp notice, jeg sender blir om Holodeck Pro.

Det er vanskelig å forklare med ord - eller film - hvor fantasimulastisk Holodeck Pro er for undervisning. Det må oppleves - som resten av Second Life. Undervisning blir aldri mer det samme. Nå blir det før og etter Holodec Pro c",)

Takk til Shamblesguru Vom - på Internaional Island 2 - for tips om Holodeck!

Alle er hjertelig velkommen til en test - trykk i vei, den kan ikke gå i stykker!

Estlans-samarbeid


Ved sommerens slutt ble jeg kontaktet av Piia Lepik fra Estland, som inviterte meg til et lite og hyggelig samarbeid. Piia, som er norsklærer i Estland, skulle utvikle et kort innledende kurs i norsk språk og kultur. Kurset skal kjøres på nettet i oktober hvor det fokuseres på voksenopplæring. Temauken har blitt arrengert i flere år og det er flere organisasjoner som er med. Det er flere forskjellige aktiviteter og alt er gratis for deltakere.

Mitt lille bidrag er å sette stemme på Piias Voicethread presentasjoner, og å være korrekturleser på oppgavene (arbeid pågår :).

Det er utrolig morro å arbeide over grenser, og jeg er veldig imponert over denne norsklærerens språkkunnskaper. Jeg er i det hele tatt imponert over at det snakkes Norsk i Estland! Det har ikke vært mange korrigeringer å ta tak i. Jeg savner faktisk å være Norsk 2 lærer. Som språklærer kan man boltre seg i IKT-verktøy som støtter undervisningen, og er det noe jeg liker så er det jo nettopp det.

I tillegg til å være norsklærer, oversetter også Piia Elias bøkene. Er du Norsk 2 lærer, finner du kanskje noe du får bruk for i undervisningen: Bloggen hennes finner du her: http://keelestniijanaa.blogspot.com/ c",)