lørdag, februar 02, 2008

ThatsMyMouse

Innlegget er korrigert, grunnet feil opplysning i første publisering!ThatsMyMouse er et kult lite program som lar deg kommunisere med andre som er på samme side. Nedenfor vises skjermdump fra laptop'n min, og den stasjonære pc'n, hvor jeg ved å gå til ThatsMyMouse-siden klikket meg videre til Google Maps, og fikk tildelt et navn (som jeg selv fornyet (her til Kita Coage og Diginalet)). Man kan både se den andres navigasjon med musen som på bildet under:... og man kan også legge inn en embed-kode man får oppgitt, på bloggen eller nettsiden sin. Siden programmet lar deg chatte synkront (maks 150 pr. melding) er dette et interessant verktøy for nettsamarbeid.


Bilde er fra bloggen her, og viser tekstboblen slik den vises for mottakeren
For dem som bruker e-twinning eller andre samarbeidsformer over grenser vil dette kanskje være en kul greie ved f.eks. og legge inn på skolens hjemmeside eller elevers blogger c",)

Oppdatering:

Man kan også følge med - ved å klikke på et ikon nederst i skjermvinduets høyre hjørne - hvem andre ThatsMyMouse-deltakere som er inne på siden:


Man kan følge historikk, og velge chatvindu fremfor bobler:


Og man kan invitere venner til siden:

Takk til tips fra min nye SL-venn: HeyJude

In-lifeJeg har ved et par andledninger truffet dansken Lars Pach som driver bloggen In-life.dk, en blogg som skildrer livet i Second Life. Formidlingsformen er machinema. De vellagde leppe-animasjonene i profil-presentasjonen nedenfor forteller Pach at er laget ved hjelp av CrazyTalk. Programmmet er ikke gratis, men kan prøves fritt i 30 dager. I filmen får du høre litt om hva, hvorfor og hvordan folk bruker Second Life i profesjonell sammenheng:Du kan til daglig finne Pach i Wonderful Denmark, et etterhvert populært møtested for skandinavere med to liv. Faktisk er Wonderful Denmark det eneste sted hvor jeg alltid finner levende. Tønsberg bibliotek, Universitetet i Bergen, NRK, DNB og andre norske steder er forbausende livløse. Dette kan jo selvfølgelig henge sammen med tiden jeg besøker stedene på. Oftest blir det på kvelstid. Anyhow, så er altså konklusjonen at det også i Second Life er deilig å være norsk i Danmark.