lørdag, oktober 11, 2008

Med gutta på tur!Morsomt møte i Second Life med Moldeklev og Einar Berg - som forøvrig ser ut som tvillinger i sitt andre liv! Det eneste som skiller dem er en kvinnelig jakke jeg trøstet med Moldeklev med etter at han ikke klarte å få på seg sin egen.

Einar og jeg ble smånervøse da Rolf Anders ikke var helt sikker på om lappen gjalt i SL (resulterte i at Einar fikk noen merkelige spasmer underveis). Etter en tur i holodeckets mange rom (og etter at guttene falt 300 meter ned, hvorpå jeg heldigvis fikk teleportert dem tilbake igjen :), så tok vi en snartur innom ISTE's hovedkvarter hvor det ligger mye nybegynner info og noen gratis verktøy for lærere.

Det er veldig hyggelig å møtes slik, noe helt annet enn et vanlig chatterom. Vi får håpe at vi kanskje kan samles litt i ny og ne, vi fra den norske ikt-pedagogiske blogosfæren. Det tror jeg vi kan ha godt av, både faglig og sosialt. Mange IKT-pedagoger føler nok at hverdagen kan bli litt ensom faglig sett, spesielt de som har IKT ansvaret på en skole vil jeg tro. SL er et flott sted å møtes fordi man erfarer sammen - interaktivt i samtid med visuell og auditiv støtte.

Der ein ikkje skulle være, tenk at fleire kunne lære ... c",)


Takk for hyggelig tur gutter :)

Web design - en liten Blogger øvelse

Har prøvd å lage et lite opplegg for en 9'ende klasse som skal øve seg på Web design. Fikk også prøvd meg på Voice Narration i Camtasia - konstruktiv kritikk mottas med takk:

Oppdatering: 13.10.08Opplegget ble prøvd i dag, med gjennomføringen som over. Vi brukte 1 time - 60 min - med kort intro, før vi gikk til maskinene. Vi gjorde følgende:

  1. Elevene må ha en e-post, hvis ikke må vi opprette det
  2. Elevene innviteres av lærer - som forfatter, fra en blogg vi har satt opp på forhånd med dems navn som tittel. Alle bloggene er blogger opprettet på lærers konto (gir lærer full kontroll).
  3. Når eleven har godkjent invitasjonen, gir vi dem administrator rettighet slik at de kan redigere layout på sin blogg. For at bloggen skal være skjermet (om man ønsker det) og kun leses av lærer, eller klassen må innstilligene settes for dette under fanen Tillatelser
  4. Når timen er over, slår vi for sikkerhetsskyld tilbake administratorrettighetene. Elevene kan da bare poste, og ikke selv gjøre innstillinger for hvem som kan lese (kort sakt - de mister muligheten for publisering)
Elevene som opprettet blogg, synes det var morro. De var flinke å hjelpe hverandre, noe vi ba dem om på forhånd for at lærer skulle få tid til å klikke alle gjennom invitasjoner og rettigheter.
De som ikke hadde med seg svarlapp, synes å angre - tipper de har med lapp til neste time. De fikk likevel en smakebit på å lage en layout i Open Office, her ble det også mye bra.
Elever som liker dette løper antakeligvis hjem og starter en ny blogg på egen hånd.

Vi kjører veldig stramt med kontroll - full kontroll til å begynne med hvertfall, og lærerens opplevelse av kontroll og trygghet vil nok være med på å avgjøre om disse bloggene blir fylt med innhold etterhvert. Dette var i utgangspunktet ment å være en øvelse i å tenke layout som nevnt. Vi er fornøyd med gjennomføringen så langt - meg og kontaktlæreren. Vi skal bruke 30 min til om et par dager på å få inn de som i dag var uten lapper (med tillatelse fra heimen). Alle som hadde lapper i dag kom seg inn , og fikk en fin start.

Lykke til!