onsdag, august 01, 2007

Ny telefon - nye problemer

Problemer i positiv forstand. Jakten på løsninger i forhold til synkronisering av kalender og telefon.
Etter at jeg fikk mobilen Nokia E61i - en smartelefon - har jeg sett på følgende løsninger:

Denne posten med kommentar var til god hjelp i undersøkelsen.
I løsning 1 bruker jeg iGoogle og legger til en Outlook Gadget (et program som kjører på nettsiden). Her kan jeg skrive inn fra iGoolesiden min og den synkroniserer til Outlook, som igjen kan synkroniseres med telefonen via løsning 2. Jeg er ikke så sikker på om denne løsningen ville blitt akseptert i en jobbsammenheng hvor man bruker Outlook, og den deles ikke med andre. Men jeg kan altså gjøre alt jeg kan med Outlook på min iGoogle side, og får en visuell oversikt over alle funksjoner samtidig.

I løsning 2 bruker jeg programvaren som fulgte med mobilen - Nokia PC Suit - og alt fungerer smertefritt med synkronisering fra telefon til pc. Ønsker jeg å se avtaler på nett kan jeg bruke løsning 1, men ulempen med iGoogle/Outlook er at jeg kun kan se en dag av kalenderen (i tillegg også mail, kontakter og gjøremål, hvis jeg velger å legge til tilsvarende antall gadgets (hver gadget har en valgfri innstilling)). Den deles ikke med andre.

I løsning 3 har jeg egentlig det jeg trenger. En kalender som synkroniserer via GooSync med telefonen. Forutsetning: netttilgang, og ulempen er at den kun synkroniserer 30 dager frem i tid. Men jeg kan enkelt dele kalenderen med de jeg ønsker.

I løsning 4 har jeg egentlig samme funksjon som i løsning 3. En kalender som synkroniserer med telfonen. Fordelen med ScheduleWorld - med deres synkroniseringsverktøy Fundamol - i forhold til Google calendar er at den synkroniserer over de 30 dagene. Ved å velge denne løsningen - som i utgangspunktet ikke deles med andre - kan jeg ved å tillate synkronisering via Google calender dele den også med andre (men da er vi tilbake til de 30 dagene igjen :O). Problemet mitt er også at jeg ikke får den til å synkronisere med telefonen min (Grr og dobbelt grr).

Hva skal man velge? Hvor viktig er det med kontakter (som er et problem i google løsninger)? Hm ...