torsdag, februar 19, 2009

Quest Atlantis - avslag fra IT-avdelingenMin forespørsel (sendt tidligere i høst) til IT-avdelingen om å få åpnet porter til Quest Atlantis - med omtale i tidligere blogspost ble besvart i går. Ikke uventet ble det negativt. Det er skuffende, fordi det er mange skoler rundt om i verden som bruker QA, og det ville slik sett hvert et godt utgangspunkt for læring innenfor språk og samfunnsfag. Selv hadde jeg tidlig i høst fått et hint om at samfunnsfag ville et av fagene jeg ville få vikariat i etter jul - og så skjedde.

Svaret var som følger:
Vi har nå endelig drøftet dette, og uten at det er mange flere som er med på dette er svaret fra IT nei.
I etterkant ba jeg om begrunnelse for en slik beslutning, og fikk til svar:
Sikkerhet.
Mitt spørsmål ble da: Reduseres sikkerhetsrisikoen når antallet brukere øker? - hvor svaret ble:
Blir det mange nok brukere på dette, slik at dette blir en del av flere sin undervisning, vil det selvfølgelig vli vurdert på nytt.
Det er trist at IT-avdelinger får legge føringer for læreres undervisning på denne måten. Jeg kunne ha kastet meg rundt og reist omkring til kommunens barneskoler og egen skole, med holde foredrag og prøve å overtale andre lærere til å bli med. Men for å være helt ærlig, så føler jeg på nåværende tidspunkt ingen inspirasjon til å gjøre det (også fordi jeg ikke har mulighet for å planlegge fremover). Jeg oppfordrer de som har mulighet til det, til å ta et oppgjør med en slik ukultur for læring, som hindrer oss pedager i gjøre jobben vår! Vår IT-avdeling gjør mye bra for oss, og server oss på en god måte i hverdagen, men det er innenfor husets vegger - og jeg vil ut! Slipp oss fri!

Hvis jeg skal holde foredrag eller kurs for flere skoler i håp om at noen har lyst å samarbeide med meg (jeg ønsket å samarbeide med lærere i andre land!), for hver eneste gang jeg ønsker å gjøre noe utenfor veggene med en elevgruppe, så er det nettopp sånt som får meg til å ønske meg bort fra jobben min om noen skulle lure på hva som bidrar til lærerflukt? (Ikke ment som trussel - kun som en opplysning jeg verker etter å dele med noen). Jeg har brukt en stor del av fritiden min på å kurse meg i bruk av programvaren. Kurset i seg selv krevde at jeg fant en lærer til fra Norge slik at vi var minst to sammen om kursingen. Jeg fant heldigvis en - Moldeklev fra Bergen (bless him, det var slik vi ble kjent :).

Det føles så bittert å måtte jobbe med pedagogiske håndjern, jeg trives så dårlig med det, rett og slett fordi jeg ikke føler at jeg gjør noe galt - heller tvert i mot!