onsdag, mars 05, 2008

Diginalet - PLE - i SLJeg har leid meg inn på Eduisland II, i et flott kontorlanskap. Bygget har fått navnet Diginalet - PLE, og hva jeg har tenkt å bruke det til er jeg ikke helt sikker på enda. Jeg stiller meg like undrenden som ellers, og som David Warlick også referer til i dag:
  • Why suhould I learn this?
  • What can I learn about?
  • How could I study it?
  • How will I learn it?
  • How do we know I’ve learned it?
  • Where will it get me?
Kontoret - eller det personlige læringsrommet (PLE - Personal Learning Enviroment) håper jeg vil gi meg nye impulser og nye kunnskaper om IKT i læring. Frem til nå har jeg flakket en del omkring i SL. Jeg er medlem av ISTE , som de fleste av mine naboer. De arrangerer søndagsuflukter - annenhver uke, til virtuelle lanskap som egner seg for undervisning. Til nå har det vært mest for vgs-nivå, og kanskje særlig språkfagene men KH-faget og historie har også vært representert. Jeg er for tiden på utkikk etter et godt sted for KRL-faget, f.eks. et sted som viser kirke-arkitektur samt religiøse rekvisita og andre aktuelle ting (hva det måtte innebære) for ungdomstrinnet.

DEN (Discovery Education Network) og the C.A.V.E (Center for Advanced Virtuell Education) er en av mine nærmeste naboer. Der er det flere kjente bloggere, blant annet Warlick, Will Richardson, KJHax og flere. Et steinkast unna finnes også ISTE's hovedkvarter, Vestfoldbibliotekets hus og Info island DK. Det skulle være duket for mange interessante møter. Et hinder er tidsforskjellen. Akkurat når de over there starter å dukke opp er det leggetid for en viking. Helger og ferier er det som hittil gir de beste muligheter for å treffe kjente og ukjente.

VisuwordsVisuwords er en artig ordbok som gir mye grammatisk informasjon, og viser andre relevante uttrykk. Noe for engelskundervisningen kanskje ...

Via: Hey Jude