mandag, oktober 20, 2008

Pimp Your Blog: Legg til Gadget - ClustrmapsLurer du på hvordan du legger inn et ClustrMap?
Det er gjort i fei - Diginalet viser vei!
(befinner meg i det lyriske hjørnet i dag visst :)

En ting er å legge inn et sporingsverktøy, for å se hvor mange som leser bloggen din. Noe annet er å få lesere til bloggen - hvordan får man det?

Det beste tipset er å lese andres blogger (se meny for anbefalte IKT i læring-blogger)., og så kommentere disse. For det å blogge er mer enn å skrive en artikkel - mye mer. Å blogge er å være i kommunikasjon.

I bloggen kan du kommunisere på flere måter. Mye av kommunikasjonen foregår i selve teksten. Personlig prøver jeg bestandig å legge til et bilde, slik at det også finnes et visuelt kommunikasjonselement i tillegg til, eller som støtte til teksten.

Noe annet jeg synes er viktig, er å skrive en utvidet tekst (hyperkobling/lenke/link), slik at teksten blir dynamisk - en del av en større helhet.

En måte å få kommunikasjonen i gang på, er å stille spørsmål til leseren(e), slik at man får inn kommentarer og på den måten får i gang kommunikasjonen. En annen måte er å skrive engasjerende. Når det gjelder det siste har jeg nok et stort forbedringspotensial. Det er foresten ikke noe i veien for at man kan bruke kommentarfeltet selv, som en mulighet for å legge inn tilleggsopplysninger. Når man kommenterer andre, kan det være lurt å merke av for at man ønsker melding om nye kommentarer tilsendt på e-post. På den måten kan man følge med i diskusjoner. Som administrator er det lurt å gjøre noen innstillinger om at man vil ha beskjed når det kommer kommentarer. Dette gjør i bloggens dashbord (oversikt), under Innstillinger > Kommentarer > E-postadresse for varsling ...

Noen som har flere tips om hvordan en kan få flust med tyttebær på sitt ClustrMap?