fredag, mai 11, 2007

Dreper skolen kreativiteten?Jeg har sveipa over bloglineslista som har fylt seg opp i en travel uke. Våren har så lenge jeg kan huske vært tiden for klasseturer. I forige uke tok jeg med meg IKT valgfag klassen på en spontantur i det fine været. Vi tok bilder med mobiltelefoner og fokuserte på komposisjon - det gyldne snitt og linjer.

Det er trist å tenke på at valgfaget går ut, for som Ken Robins nok ville vært enig i så er det et fag elevene virkelig får mulighet til å bruke sin høyre hjernehalvdel i.

Filmen Do schools kill creativity? fant jeg via http://seriousgames.ning.com som den spillinteresserte kanskje kan ha nytte av å merke seg. Her kan du bli med i et nettverk hvor man deler ressurser og ideer om spill i læring. Det var også her jeg fant filmen med Ken Robinson du nettopp lo så hjertelig av. Hvis du ikke lo, var det kanskje fordi den ikke var tekstet på norsk...

Jørn Hoelstad Pettersen tipset nettopp om dotSUB, et nyttig verktøy for teksting av filmer. Jeg har ikke prøvd det selv enda, men det blir sikkert kjekt å ha den dagen man trenger det! Og det kan jo selvfølgelig brukes i undervisningssammenheng. Hva med å la elevene tekste sine filmer, feks. etter at man har filmet en dramatisering ... Idene strømmer på ... tegnefilmer, ditgitale stories - you name it!