fredag, juni 06, 2008

På drift ...


Senta: Tatt med Power Shot A520 og redigert i Paint Shop Pro 8

Jeg har de siste dagene snust omkring etter et speilreflekskamera. Min gamle Pentax Super A har jeg forlengst lagt på hylla. Jeg var - år tilbake i tid - aktiv i Tønsberg kameraklubb, og Tjøme Fotoklubb. Den sistnevnte har jeg vært sporadisk innom som gjest, og det er alltid like hyggelig å møte den harde kjernen. De siste årene har jeg brukt et kompaktkamera: Power Shot A520, som har vært kjekt å ha for bloggposter og dokumentasjon av elevaktiviteter. Speilrefleksene begynner nå å bli såpass billige at det er innen rimelighetens grenser for en avdanket hobbyfotograf.

Jeg har sett på Pentax K20D og Canon EOS 450D. Begge flotte kameraer, med hver sine kvaliteter. Pentax frister med mulighet for bruk av gamle objktiver og Canon lokker med sin overkommelige pris. Det ender nok - om det driver den veien i det hele tatt da - at jeg lander på Canon. En av grunnene til at Pentax'n frister er at den tåler tøffe forhold med tanke på bruk i ruskevær. Men, om man må bruke eldre objektiver så fungerer selfølgelig ikke de vantette skjøtene det reklameres for. Og da, med tanke på prisen til Canon, vil jeg for samme beløp kunne kjøpe tilleggsutstyr: ekstern blitz, batterigrep, 55 - 00 mm objektiv, uv-filter og 2 GB SD - lagringsplass. Men ... jeg drifter litt enda kjenner jeg: Skal - skal ikke ... Det er vanskelig å bestemme seg.

Bilderedigeringsprogrammet er også på tide å fornye. Skal det være PSP Photo X2 eller Adobe Photo Shop Element 6 . Jeg får laste den førstnevnte og se på mulighetene der. Hvorfor kommer ikke kameraer i prøveversjoner forresten? Alt hadde vært så mye enklere da c",)