mandag, november 03, 2008

Second Norwegian


Praten og latteren gikk løst i Second Norwegian's første gruppesamling
(som slett ikke var planlagt - that's second life :)


Det ryker av tastaturet om dagen. Jeg klarer har fullstendig mistet kontrollen på info'n som kommer i min nyhetsleser - feedreader fylles for ferietid! Her om dagen fikk jeg ideen om å invitere litt i overkant av 3000 norskstudenter - en yahoo-gruppe som kaller seg Norskklassen - inn for uformelle samlinger hvor de kan praktisere sine norskstudier i SL. I den forbindelse vil en gruppe være på sin plass, og navnet ble selfølgelig Second Norwegian. Jeg laget også en logo jeg ikke regner med å få tillatelse i å bruke, men det er jo lov å håpe ...

Foreløpig er ideen med å få studenter inn et lite eksperiment - eller påfunn - jeg sysler med sammen med Lula - forskerstudent fra Bergen (som har started bloggen Virted's Weblog). Vi er i dag veldig entusiastisk over å ha fått en respons fra en i Norskklasen. Vi er også veldig fornøyd over å ha Rammen (Moldeklev) med på laget i lærerstaben :)

Det eneste problemet slik jeg ser det nå, er at eleven vår har for gode norskkunnskaper. Oppvokst med en far som leser eventyr, så blir det jo særlig mye vi kan tilføre ... Det spørs om vi ikke bare må innse at vi i stedet kanskje har fått oss en norsklærer i gruppen.
Hun har også en svært god digital SL-kompetanse.
Velkommen skal hun være c",)

Måtte det komme flere - gjerne noen med litt broken norsk, så vi får litt undervisningsfølelse! Tanken var at vi kanskje kunne møtes en gang i uken, for en uformell prat, så får vi ser hvilken vei det tar - eller om det er life laga i det hele tatt c",)