søndag, august 05, 2007

Singing in the rain ...Vel, det nærmer seg skolestart og jeg er snart ferdig med husmaling og regn for i år. Fremdeles arbeidsledig, og uten jobbene jeg virkelig ønsket meg. En høgskole har spurt om jeg kan ta oppdrag hvis noe skulle dukke opp (det vil si hvis det flyter over hos dem). Det er jeg selvfølgelig interessert i, men det avhenger jo av min øvrige jobbsituasjon om jeg faktisk har muligheten til det. Det regner ikke jobber selv om det kommer noen slike lykkedråper innimellom, så det er bare å hive seg på en master på HSH på kveldstid, og jakte på en stilling som gir brød på bordet og ikke så mye bry i hodet. Helst så nære hjemmet som mulig, for å spare tid og reiseutgifter, og helst noe i skolen selvfølgelig. Med familien i ryggen kan et par års hardkjør med jobb og studie kanskje gå bra(?) ...

Begge ungene har startet egne blogger. Guttungens Avelon's Evokes, handler om løst og fast relatert til spill - som har vært en interesse helt siden han var 4 år. Jentungen har skrevet dagbok siden 8 års alder, og ønsker nå å skrive om musikk. Bloggen hennes heter Nikitas finger tips, og mor jubler selfølgelig over at de når går fra å være konsument til å bli produsent, og blir ikke vanskelig å be ... Problemet blir vel å la være å stikke nesa for mye oppi ... Det er en treningssak.

Ellers så har jeg oversatt et par av ... in Plain English filmene til norsk. Wiki og Social network. RSS-filmen var allerede oversatt. I arbeidet brukte jeg selfølgelig dotSUB, som er et utmerket verktøy for oversettelser. Det kan være kjekt med norske tekster om det skulle komme noen forespørsler på oppdrag om informasjon angående bruk av Web 2.0 verktøy i læring. Filmene er jo helt suverene, men språket kan være et hinder.

Etter at jeg la inn posten fra Roserock for et døgn siden har filmen vært sett 72 ganger. Det er mer hits enn jeg har hatt på bloggen noen gang i løpet av et døgn. Hvis arbeidsledigheten skulle vedvare, så finnes det forhåpentligvis andre beiter som har brukt for digital kompetanse. Etter regn kommer sol.

c",) Kanskje er fotojournalistikk veien å gå ...

Vokalist Anders Brørby i Radiant Freqency slikkes
av solen før den går ned på Roserock i Horten.