mandag, november 10, 2008

Når det fjerne blir nærtPicture: Demi Brook

Den daglige bruken min dreier seg oftest om IKT i læring - det er jo det denne bloggen handler om. Jeg har i en av disse IKT i læring forbindelsene koblet meg opp mot en Yahoo-gruppe som kaller seg Norskklassen. Her får jeg e-post fra forumet om forskjellige temaer knyttet til oversettelse av norsk. I dag lå det en litt spesiell en i e-posten .

En dame i USA, søkte desperat hjelp i forumet for å kunne skrive et brev til sin svigermor i Norge. Budskapet hennes var trist. Hennes mann (den norske kvinnens sønn) var meget syk av kreft, og de måtte avbryte den planlagte reisen hit. Jeg avbrøt det jeg holdt på med, og oversatt brevet etter beste evne.

Det var litt rart, men mest fint. Rart å være medium, og å komme noen så nært, men på samme tid være så fjern. Fint å kunne hjelpe en fremmed, med noe som var viktig for vedkommende der og da. Bildet over er veldig beskrivende for alt hva brevet rommet av følelser på godt og vondt.

Varme tanker og pixel-prayers til familiene på hver sin kant av verden, og alle andre i samme båt. Har selv en i nærmeste familie som ble rammet, vi klarte det - det finnes håp!
c",)