søndag, mars 09, 2008

Programfag til valg


I forbindelse med PVT (Programfag til valg) som innføres på skolen vår til høsten, er jeg i morgen invitert til å delta på et nettmøte hvor skoledata.no vil informere om deres løsning, som blant annet inneholder bruk av digitale mapper og mappevurdering. Opplegget virker ganske greit, uten at jeg har noe sammenligningsgrunnlag. Kartet over gjør det lettere for meg å finne frem på nettstedet. Programfaget virker som et spennende fag å være lærer i (og elev ikke minst :), spørs om jeg ikke slenger inn en søknad der c",)

Noen som har erfaringer fra det nye faget?

Ups ...Det er fort gjort å trykke feil ... godt sånt bare skjer i Second Life. Et bom-klikk og halve huset forsvant i brøkdelen av et sekund.Da er det godt å ha en husvert som bare er et tastetrykk unna - Fleet Goldberg holder i RL til i Storbritania. Tidsforskjellen som ellers kan være et problem fordi de fleste holder til over there, men i dette leieforholdet er jeg kanskje en av de få som er priviligert med en landlord som går i samme rytme - og servisen er topp. Har lært noen små triks av den gule kaninen.


Men så spørs det da ... så det kanskje bedre ut med den lille missen tro?

Plan 1Første hotte tips på IKT-plan på skolenivå har nettopp tikket inn fra en anonym leser. Planen ser i første øyekast veldig bra ut. Den er utviklet i samarbeid med høskolen i Oslo. Skulle du sitte med informasjon om andre samarbeidsprosjekter eller planer fra skoler som har en vellykket integrering - planer som er gode eksempler og utganspunkt for utforming så ti inte! Del! Takk til anonym, som også etterlyser plan for VGS-nivå, om noen skulle vite om noe der c",)