torsdag, mai 29, 2008

circaVie
Enda en tidslinje som kan være svært så aktuell for undervisning (eller ferien :) Tipset kom fra Hans Petter, som faktisk var en av de (to) første norske bloggere jeg stiftet bekjentskap med. Han har lenge vært et forbilde i forhold til å lære seg blogosfærens normer og etikk.

circaVie - som så mange Web 2.0 verktøy - har sine spesielle kvaliteter. Når man skal bestemme seg for om det ene Web 2.0 verktøyet, foretrekkes fremfor et annet kan man fort få problemer. For egen del ender med at jeg som regel skulle ønske jeg fant en kinderegg variant - en som har alt. Det som tiltrekker med circaVie er selfølgelig det jeg savnet hos de andre: mulighet for å bytte bakgrunnsfarge, større skriftstørrelse, bildet som vises på linjen. Man kan både laste opp bilde fra egen maskin, eller legge inn url-adressen. Selv foretrekker jeg den siste varianten, som sparer meg for tid og plass. Jeg liker også at filmen (som også legges inn ved url-adresse) kjøres i eget vindu - problemfritt! Det beste av alt: Man kan legge inn kommentarer (setter pris på om noen tester den :) - fantastisk, tenk undervisning, tenk undervisning! Mulighetene skulle være mange.

Det eneste jeg har å utsette på verktøyet, og det er ganske avgjørende for min del, er at man må oppgi dato i form av: mm/dd/yyyy. En mulighet er også at man kan legge inn time og minutt (for dem som lever i et slikt modus er jo dette flott :). Man kan altså lage en temmelig nøyaktig tidslinje. MEN, problemet mitt er at jeg ikke vet hvilken måned Marthin Luther begynte på det filosofiske akademi i Erfurt, og jeg hadde heller ikke tenkt å gå så detaljert til verks. Programmet godtar ikke kun årstall, og det blir jo litt dumt om jeg skal feilinformere elever med fritt valgte datoer. En annen ting var at ø'en ikke ville, mens æ var helt OK. ?.

Både denne og de foregående tidslinjer har fått feedback fra undertegnede. Vi får virkelig håpe de kan gjøre datoen mer fleksibel - så får vi heller overleve ø'n c",)

Takk til Hans Petter!