søndag, desember 30, 2007

For et Qik!

Mobilstreaming med Qik gir deg mulighet til å dele opplevelser på direkten med hvem du måtte ønske. Filmen over kvalifiserer neppe til noen Oscar-nominasjon, eller fete kontrakter fra over there, men er okke som min debu som filmprodusent. Ja, ja - øvelse får gjøre mester ...

Hva man skal bruke dette til i undervisningssammenheng kan jo være så mangt. Potensialet for Qik i undervisning er det at man enkelt kan hente den med embedkode eller url-lenke for videre publisering, deling og dokumentering. De fleste har i dag mobil, og sjansen for at en eller annen i gruppa er bærer av typen Nokia skulle være ganske stor.

Et kjekt program å bruke sammen med Qik er Twitter. Qik samarbeider med Twitter, slik at om du ønsker kan du velge automatisk innlegg på din Twitter for hver publisering.
Kjekt å kunne ha hele klassen på Twitter under prosjektet ...


Hva gjør du?
  1. Gå til Qik og registrer deg. Du vil få tilsendt lenke for nedlasting av program og en kode du trenger for første streaming. Det tok over et døgn før jeg fikk denne meldingen, men den som venter på noe godt ...
  2. Du får tilsendt en link via tekstmeldingl hvor du kan laste ned programmet: Hvis du ikke får lastet ned programmet kan du prøve: Meny > Verktøy > Programnedlasting > Instillinger. Der skal: Programvareinnstilling være stilt inn på Alle og Tilkoblet sertifikatAv.
  3. Nå kan du logge deg inn for direkte overføring fra din mobil, med koden du fikk oppgitt fra Qik etter registrering.
  4. Når du har lastet ned programmet får du øyeblikkelig en melding fra Qik som gir deg brukernavn og passord.
  5. Logg inn for å sette opp publisering mot Twitter
Oppdatering:

Uttales ... /Quikk/