søndag, desember 07, 2008

Julestemning på DiginaletSå sitter vi her da, Tarvas og meg, og venter på julen c",)


Nå er det pynta til jul på Diginalet i Second Life, "the" glitrer og twinkler i glimmer og snø - snø som faller både ute ... og inne. Jeg satte opp "snow makers" omkring bygningen, noen snømenner, juletrær, og hang opp roterende julestjerne og lyslenker. Jeg spanderte på meg en nissedrakt til 4 dollar, og ga Tarvas en gratis nisselue han ble veldig søt i.

Tarvas Foxtrot er min andre avatar, som jeg i laget til en dyr fordi jeg ønsket en avatar folk kunne ta litt avstand fra. Av egen erfaring vet jeg at det er lettere å overse avatarer som ikke er mennesker. Når man skal filme, kan det derfro være lurt å ta med en liten tass som denne, slik at den ikke blir for mye forstyrret. Ved å ikke legge til venner, og å ikke legge til grupper, vil det f.eks. være mye roligere under et filmopptak. Ingen IMs, eller gruppenotiser som forstyrrer.

En annen ting, er at det er lettere å arbeide når jeg har med Tarvas. Jeg kan la Tarvas ta noe av kommunikasjonen mens jeg er ute og henter eller ordner ting andre steder. Tarvas passer også på Diginalet, når jeg er "ute å flyr" på konferanser eller hva det måtte være. I praksis har jeg Tarvas på laptoppen, og Kita på stasjonær. Det er ikke noe nytt for meg å arbeide med flere maskiner av gangen, det har jeg holdt på med lenge. Men det er en ny måte å jobbe i SL på. Lurer på om noen andre har funnet fordelen med dette? Det anbefales!

Det har vært mye trafikk på Diginalet etter siste gruppenotis, så nå er det godt med julehvil i godstolen med snøflakene faller som stjerner til jorden ...

Fasten your seatbelts - the change is coming!Philip Rosedale, skaperen av Second Life - kjent som Philip Linden, holder et foredrag på TED hvor han snakker litt om opprinnelsen og utviklingen til SL, samtidig som han drodler om fremtiden for virtuelle verdener. Budskapet er klart: Buckle up - future ahead!

Tips: Frivill

Reblog this post [with Zemanta]

Web 20 Comics

Web20comics
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: comics humor)

Drag and drop


Targas og Moldeklev følger spent med når bokstavene klikkes sammen med drag and drop teknikk.

You probably have, like me, been thinking that all this moving objects around with the colored arrows sometimes can be a paine. Wouldn't it be nice to be able to just drag and drop like the 2D applications allow? Well, finally someone did something about it. Bless you Peter :)Go to Peters webpage for the script and more info:
To play, and get FREE Alphabet Spelling Cubes - check attacment landmark.

I crashed before I noticed who the tipper on this was. Bless you too!
Was it you Santa?