torsdag, februar 19, 2009

Quest Atlantis - avslag fra IT-avdelingenMin forespørsel (sendt tidligere i høst) til IT-avdelingen om å få åpnet porter til Quest Atlantis - med omtale i tidligere blogspost ble besvart i går. Ikke uventet ble det negativt. Det er skuffende, fordi det er mange skoler rundt om i verden som bruker QA, og det ville slik sett hvert et godt utgangspunkt for læring innenfor språk og samfunnsfag. Selv hadde jeg tidlig i høst fått et hint om at samfunnsfag ville et av fagene jeg ville få vikariat i etter jul - og så skjedde.

Svaret var som følger:
Vi har nå endelig drøftet dette, og uten at det er mange flere som er med på dette er svaret fra IT nei.
I etterkant ba jeg om begrunnelse for en slik beslutning, og fikk til svar:
Sikkerhet.
Mitt spørsmål ble da: Reduseres sikkerhetsrisikoen når antallet brukere øker? - hvor svaret ble:
Blir det mange nok brukere på dette, slik at dette blir en del av flere sin undervisning, vil det selvfølgelig vli vurdert på nytt.
Det er trist at IT-avdelinger får legge føringer for læreres undervisning på denne måten. Jeg kunne ha kastet meg rundt og reist omkring til kommunens barneskoler og egen skole, med holde foredrag og prøve å overtale andre lærere til å bli med. Men for å være helt ærlig, så føler jeg på nåværende tidspunkt ingen inspirasjon til å gjøre det (også fordi jeg ikke har mulighet for å planlegge fremover). Jeg oppfordrer de som har mulighet til det, til å ta et oppgjør med en slik ukultur for læring, som hindrer oss pedager i gjøre jobben vår! Vår IT-avdeling gjør mye bra for oss, og server oss på en god måte i hverdagen, men det er innenfor husets vegger - og jeg vil ut! Slipp oss fri!

Hvis jeg skal holde foredrag eller kurs for flere skoler i håp om at noen har lyst å samarbeide med meg (jeg ønsket å samarbeide med lærere i andre land!), for hver eneste gang jeg ønsker å gjøre noe utenfor veggene med en elevgruppe, så er det nettopp sånt som får meg til å ønske meg bort fra jobben min om noen skulle lure på hva som bidrar til lærerflukt? (Ikke ment som trussel - kun som en opplysning jeg verker etter å dele med noen). Jeg har brukt en stor del av fritiden min på å kurse meg i bruk av programvaren. Kurset i seg selv krevde at jeg fant en lærer til fra Norge slik at vi var minst to sammen om kursingen. Jeg fant heldigvis en - Moldeklev fra Bergen (bless him, det var slik vi ble kjent :).

Det føles så bittert å måtte jobbe med pedagogiske håndjern, jeg trives så dårlig med det, rett og slett fordi jeg ikke føler at jeg gjør noe galt - heller tvert i mot!


6 kommentarer:

June sa...

Uff da!!!!! predagogikk og teknikk not talking

June sa...

mente selvsagt pedagogikk

Anonym sa...

Utrolig irriterende når teknikkere blir styrende (les: til hinder) for pedagogisk arbeid.

Jeg har full forståelse for jobben de gjør med å ivareta sikkerheten i nettverket. Det er langt ifra en enkel jobb. Men når argumentet blir at det må bli flere som ønsker det, henger jeg ikke med lenger.

Hvordan skal vi da kunne drive utviklingsarbeid? Skal skoleverket møte nye utfordinger med å stenge for de som er motivert for å tenke nye tanker? Det kan da umulig være slik at for å ta i bruk nye tjenester og nye arbeidsmåter så må man misjonere for saken og rekruttere en haug med andre. Kommer ikke til å bli tenkt mange nye tanker da...

Har vært borti en lignende sak med IT-avdelingen i min kommune. Skrev da en melding til noen som hadde pedagogisk ansvar i kommunen, og spurte om det var en pedagogisk begrunnelse for å nekte en tjeneste. Heldigvis reagerte de på samme måte som meg, og noen dager etter var alt OK.

Kanskje det er en vei å gå i ditt tilfelle også. Kan vanskelig se at noen med faglig ansvar kan si at QA er et dårlig pedagogisk verktøy.

Ikke gi deg!

jeanette tranberg sa...

Nei, vi må ikke gi oss. Men, det blir en stund til neste sjanse byr seg ...

Ingunn sa...

Det er til å bli rasende av. Jeg mener at det er jobben deres å legge til rette for oss, ikke at vi skal rette oss etter de enkleste tekniske løsningene. Brukerstøtte skal vel være nettopp det? Stå på, jeg tror de må gi seg om du går høyere opp i systemet med dette.

jeanette tranberg sa...

De sier de kan åpne elevnettverket, men ikke adminnettverket. Slik det blir da tror jeg, er at jeg må bruke personlig lap-topp som kobles til elevnettverket når jeg skal jobbe med dette i arbeidstid.

Jaja - vi får kalle det et fremskritt :) Nå gjenstår det å se om maskinparken kan kjøre dette ... QA kan kjøre uten 3D-kort i følge systemkravsspesifikasjonene.